Aiz katra tumša mākoņa slēpjas saule


Slikts garastāvoklis, lēnības sajūta un absolūta nevēlēšanās piecelties no gultas - jūsu iekšējā pasaule satumst. Drūmums nav diagnoze, bet tikai slikta garastāvokļa simptoms.

Padariet noskaņojumu saulaināku, piemēram, veicot ģenērālo tīrīšanu. Izšķirojiet un izmetiet ārā visu lieko, ko ikdienā neizmantojat un kas tikai krāj putekļus. Novāciet galdu, sakārtojiet skapjus un plauktus – pašam nemanot, sakārtosies arī galva. Būtībā nošausiet divus zaķus ar vienu šāvienu – būs tīra māja un labs garastāvoklis!

Noskaņojumu palīdzēs uzlabot arī atslēgšanās no mūžīgā informācijas trokšņa. Cilvēks ikdienā patērē tik daudz toksiskas un nevajadzīgas informācijas, kas to burtiski pamazām saēd. Ieklausieties savā ķermenī – tas ir noguris no visiem sociālajiem tīkliem, ziņām, zvaniem un sarakstēm. Izslēdziet visu ārā un veltiet laiku sev – palasiet kādu grāmatu vai paklausieties labu mūziku.

Reizēm atļaujiet sev apēst arī kaut ko garšīgu, bet varbūt ne tik veselīgu. Saldējums, kūciņa, šokolāde – kad jums ir pavisam slikts garastāvoklis, mazliet prieka vēderā var uzlabot visu dienu. Un īpaši mūsdienās taču visiem našķiem atrodamas arī veselīgas versijas!

Konstantu prieku noteikti nevar realizēt, taču būt apmierinātam ar dzīvi – tas ir paveicams. Svarīgs noteikums ir noteikti iepazīt sevi, savas vēlmes, domas un sajūtas. To var panākt meditējot. Šajā procesā svarīgi ir veltīt simtprocentīgu uzmanību tikai sev pašam, analizēt katru domu un sajūtu. Agrāk vai vēlāk jau automātiski skumjākos brīžos zināsiet, kā pats sev vari palīdzēt.